Освојено прво место на Републичком такмичењу из Прве помоћи!

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије је организовало XXIII Републичко такмичење ученика медицинских школа из Прве помоћи и Реалистичког приказа повреда, обољења и стања, у периоду од 10-11. маја 2024. године, а домаћин је била Медицинска школа из Ужица. Ученици медицинских школа из Србије имали су прилку да оно што теоретски уче у школи сада покажу и практично.

На такмичењу из Прве помоћи, Тим ученика наше школе успео је да реши све задатке и полигоне и заузме ПРВО место међу 19 најбољих медицинских школа у Републици Србији.

Ученици су се за такмичење спремали више од три месеца, па су стечено знање на прави начин искористили на такмичењу које ни мало није било лако и показали да могу и у реалним ситуацијама да реагују стручно и да спасу животе угроженима.

Екипу наше школе чинили су ученице: Миливојевић Данка, Симин Николина, Иванић Тамара, Дивљак Андреа, Баланац Николина, Миловановић Вања и Коњевић Елена, а ментор је била наставник Драгана Петковић којој се посебно захваљујемо на залагању и стручном вођењу приликом припреме ученика за такмичење.